Bingöl

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de:

18:00 21 Haziran 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasınlar. Türkiye'nin batısında, kuzeyinde, güneyinde ne varsa; doğusunda, güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içindeyiz." dedi.

Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliğince yapımı sürdürülen Bingöl Tekstilkent Projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Projenin kent için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Yılmaz, Bingöl'ün genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun istihdamı için yeni iş alanları açmak durumunda bulunduklarını söyledi.

Yılmaz, bir taraftan tarımsal faaliyetleri geliştirirken bir taraftan da Bingöl'ün sanayisini geliştirmek için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Yılmaz, Tekstilkent Projesi'ne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bunun mantığı arazi ve binalar devletten, hükümetten. Yatırımcılara diyeceğiz ki gelin makinelerinizi kurun, insanlarımıza istihdam oluşturun. İstihdam edilecek gençlerin gerekirse İŞKUR'dan ilave eğitimler almalarını da sağlıyoruz. İstihdama dönük beceri geliştirici kurslarımız da var. Burada olabildiğince işletmeler için maliyeti aşağıya çekmeye ve rekabetçi bir yapı oluşturmaya gayret ediyoruz. Sadece bu tekstilkent bittiği zaman, tam kapasiteye ulaştığı zaman bin kişilik bir istihdam öngörüyoruz. Bunların çoğu da muhtemelen genç kızlarımız olacaktır."

Tekstilkent Projesi'nin başarılı olması halinde ilaveler yapılacağını belirten Yılmaz, bölgeyi bir Tekstil İhtisas Organize Bölgesine dönüştürmeyi düşündüklerini kaydetti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak da son dönemlerde temel önceliğimiz Güneydoğu'ya Doğu'ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmak. Gerekirse buradaki fabrikalar için, üretim, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz. Bununla ilgili de çalışmaları hükümetimiz devam ettiriyor. Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasınlar, Türkiye'nin batısında, kuzeyinde, güneyinde ne varsa; doğusunda, güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içindeyiz."

- "Şimdi yatırımlardan istihdama dönük daha fazla fayda elde etme zamanı"

Son 14 yılda altyapıya çok büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, şimdi bu yatırımlardan istihdama dönük daha fazla fayda elde etme zamanı olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemin, her bakımdan istihdamı desteklemeye dönük politikaların çok güçlü bir şekilde ortaya konulacağı bir dönem olacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İstihdamı çok önemsiyorum çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil. Bir insanın iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli hem de sosyal anlamda önemlidir. İşi gücü olan insan daha iyi aile ortamı oluşturabiliyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor, sosyal faaliyetlere daha rahat katılabiliyor. Dolayısıyla istihdam dediğimiz, bir insana bir iş bulmak dediğimiz hadise ekonomik olduğu kadar sosyal, kültürel hayatımıza da yansımaları olan bir hadisedir. Her bakımdan da dediğim gibi önümüzdeki bu süreçte 'istihdam, istihdam, istihdam' diyeceğiz ve bunu sağlamak için ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Yılmaz'a, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.