Bingöl

Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri hakkındaki fezlekeler

18:13 22 Haziran 2016
Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri hakkındaki fezlekeler

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy hakkında hazırlanan 3 fezleke, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından fezlekeler, ilgili savcılıklara gönderilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığı, TBMM'den gönderilen milletvekili dosyalarından, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e ait 2 fezleke ile Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'a ait 1 fezlekeyi Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılığa ulaşan fezlekelerde "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç işlemeye tahrik etmek" suçlarının yer aldığı öğrenildi.

- Savcılıklardaki süreç

Başsavcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak. Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) hükümleri uyarınca yürütülecek. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.