Bingöl

Bingöl'de besiciler kış hazırlığına başladı

15:46 13 Temmuz 2016
Bingöl'de besiciler kış hazırlığına başladı

Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, "Bu yıl arpa fiyatlarında yaşanan ciddi artış, besicileri zor durumda bıraktı." dedi.

Kaysadu, saman, arpa ve yem fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 2016 yılında saman fiyatlarında yaşanan fiyat artışından hem çiftçi hem de besicilerin memnun olduğunu belirterek, arpa ve yem fiyatlarında yaşanan ciddi artışınsa besicileri kara kara düşündürdüğünü söyledi.

Kaysadu, şöyle konuştu:

"2016 yılında buğday samanı tonu 200 lira, ot samanı 400 lira, yonca samanı 500 lira olarak satılıyor. Fiyatlar yine de iyi durumda ve şu an bu fiyatlardan göre hem çiftçi hem de besiciler memnun. Ancak, arpa fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Bu da çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Geçen yıl arpanın kilosu 600 lira iken, bu yıl 900 liraya yaklaştı. Ayrıca, geçen yıl 38 lira olan yem torbası, bu yıl 50 liraya yükseldi. Besiciler kışa girmeden hayvanların yem ihtiyacını temin etmeye başladı."

Diyarbakır'da saman satan Hasan Dalbudak isimli vatandaş, Doğu ve Güneydoğu illerinde aldığı saman siparişlerini kamyonuyla besicilere götürdüğünü belirterek, bu yılki saman satışlarından memnun olduğunu ifade etti.

Yazın saman fiyatlarının daha düşük olduğunu belirten Dalbudak, kışın fiyatların daha yüksek olması nedeniyle birçok besicinin yazın saman temin ettiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.