Bingöl

"Teröre karşı tek ses" olacaklar

16:24 25 Ağustos 2016
"Teröre karşı tek ses" olacaklar

Bingöl'de, kamu kurumları, belediye, siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katılacağı "Teröre lanet, huzura davet mitingi" gerçekleştirilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bingöl, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırıları Bingöl'de protesto edilecek.

Valilik koordinesinde kentte faaliyet gösteren kamu kuruluşları çalışanları ile sivil toplum örgütlerinin üyeleri "Bingöl halkı teröre karşı tek ses" sloganıyla yapılacak yürüyüşün ardından 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda terörü lanetleyecek.

Vali Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl'de vatandaşların bir araya gelerek teröre "dur" diyecekleri günün, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin yıl dönümüne denk gelmesinin kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı vatandaşların talebi doğrultusunda mitingin gerçekleştirileceğini dile getiren Köşger, bütün vatandaşları saat 17.00'de valilik önüne yapılacak mitinge katılmaya davet etti.

Köşger, şunları kaydetti:

"Yarın tekrar Anadolu halkının birliğine ve beraberliğine sahip çıkacak olması bizim için memnuniyet verici bir durumdur. Bingöl tarihi boyunca teröre, haksızlığa ve yanlış nereden gelmiş ise hep karşısında durmuş bir şehir. Bu son süreçte de terörden en çok zarar gören illerimizden biridir. Bingöllüler, yarın milletin geleceği, refahı, kalkınması, mutluluğu ve huzuruna kast edenlere 'dur' diyecek."

Belediye Başkan Vekili Halim Sugü de ülkesini seven herkesin teröre karşı dik durması gerektiğini söyledi.

Terör saldırılarına karşı böylesi büyük bir mitingin yapılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Sugü, "İnsanların huzur ve güveni için terör kimden gelirse gelsin karşısında durması gerekir. Vatandaşlarımızı, aileleriyle geleceklerine ve huzurlarına sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana ise son dönemde artan terör olaylarının milletin bütünlüğünü ve ülkenin huzurunu hedeflediğini aktardı.

Bingöl'de de yaşanan terör hadiselerinde acı kayıplar yaşandığını anımsatan Akbana, "Fakat bu acılar, terörle mücadeledeki azmimizi kırmayacak, bilakis daha da güçlü kılacaktır. Teröre lanet, huzura davet mitinginde bir kez daha tek ses ve tek yürek olacağız." dedi.

Vatandaşlardan Bayram Akbulut, ülkenin huzuruna kast eden her türlü terörü lanetlediğini söyledi.

Yarınki mitinge katılacağını ifade eden Akbulut, "Birlik, beraberliğimize, şehitlerimize sahip çıkmak ve terörü lanetlemek için çok önemli bir etkinliktir. Vatandaşlarımızı sağ duyuya davet ederek, mitinge katılmalarını bekliyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.