Bingöl

Kurban Bayramı'na doğru

15:26 30 Ağustos 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Bingöl'de bu yıl Kurban Bayramı öncesi küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları açıklandı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Hayvan Tacirleri ve Tüccarları Başkanı ve Bingöl Et Entegre Tesisi İşletmecisi Kenan Aybek, bu yıl Bingöl’de küçükbaş kurban fiyatlarının 400 ila 700 lira, büyükbaş kurban fiyatlarının ise 4 bin ila 12 bin lira arasında değişen rakamlarda satışa sunulacağını söyledi.

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarının devam ettiğini belirten Aybek, kurban kesecek vatandaşlara da hijyen uyarısında bulundu.

Bu yıl kurban kesecek vatandaşların özelikle açık alanlarda, cadde ve sokaklarda gelişi güzel değil de belediyenin belirleyeceği alanlarda veya et entegre tesisinde kesimlerini yapmalarını istediklerini belirten Aybek, şöyle konuştu:

"Yeni açılan tesisimizde tüm kurbanlıkların hem satışını, hem de kesimini yapıyoruz. Bayramın ikinci gününden dördüncü gününe kadar bu hizmeti vereceğiz. Küçükbaş kurban kesimini ve parçalama işlemini 30 TL, büyükbaşların kesimini 200 TL, parçalamasını 150 TL olmak üzere toplam 350 TL'ye yapıyoruz. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla, hijyenik ortamda kurbanlarını kestirip, parçalatabilirler. Ayrıca kurbanlıklardan küçükbaşların 400-700 TL, büyükbaşların ise 4 bin-12 bin lira arasında satışını yapıyoruz.”



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.