Bingöl

Bingöl’de kursiyerlere girişimcilik belgesi verildi

17:22 22 Eylül 2016
Bingöl’de kursiyerlere girişimcilik belgesi verildi

Bingöl Belediyesi ile KOSGEB Şube Müdürlüğü işbirliğiyle açılan girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, insanların donanımlı bir şekilde işini kurmasının, devlet açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Köşger, "Bir devlet, milleti ne kadar donanımlı, ne kadar üretken, ne kadar girişimci ve ne kadar devletine, milletine bağlıysa o kadar güçlüdür. Dolayısıyla sizlerin daha donanımlı bir şekilde kendi işinizi kurmanız, devletimiz açısından da son derece önemlidir." dedi.

KOSGEB Müdürü Naci Özdemir ise, uygulamalı girişimcilik kurslarına çok fazla talebin olduğunu belirterek, Bingöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri son eğitim programında 105 kursiyerin başarılı olduğunu kaydetti.

2011-2016 yılları arasında 2 bin 695 kursiyerin girişimcilik belgesi aldığını ifade eden Özdemir, "2016 yılında girişimcilik eğitimlerinde 492 kişi, 2011-2016 yıllarını kapsayan genel toplamda ise 2 bin 695 kişi sertifika aldı. 2016 yılında 98 girişimciye toplamda 1 milyon 200 bin lira destek verdik. Totalde ise 190 firmaya 3 milyon 380 bin lira. Bu rakamlar Bingöl için gayet iyimser rakamlardır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilik belgesi almaya hak kazanan 105 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.