Bingöl

Bingöl'deki çatışma

19:09 25 Ekim 2016
Bingöl'deki çatışma

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Emrah Çeçen (29) için Bingöl'de tören düzenlendi.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Bingöl Havalimanı'na getirilen şehit Çeçen'in, Türk bayrağına sarılı tabutu, katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişi okunarak, dua edildi.

Vali Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada, Bingöl'de son bir haftadaki hain saldırılardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Şehitlerin ülke, bayrak ve mukaddesat için toprağa düşerek bedel ödediklerini ve ödemeye devam ettiklerini belirten Köşger, "Bu ülke için çok bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Bu millet, bayrağın semalarda dalgalanması ve ezanların susmaması için her türlü bedeli ödemeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

Köşger, bu milletin 15 Temmuz'da bu dirayeti gösterdiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un arkasından ülkemizde çoktandır denedikleri ama bir türlü başaramadıkları eski silahlarını tekrar ele aldırdılar. Maalesef dış güçler eski oyunlarını tekrar sahnelemeye çalışıyor. Allah'ın izniyle bu millet bu oyunları bozacak. Bu oyunları bozacak, hepsinin üstesinden gelecek kudrette, karakterde ve şahsiyette bir milletiz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum."

İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından, şehidin naaşı uçakla Tokat'a gönderildi.

Törene, 49'uncu Komando Tugayı Komutan Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seveni ile vatandaşlar kaldırıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.