Bingöl

Bingöl'deki terör saldırısı

16:12 27 Ekim 2016
Bingöl'deki terör saldırısı

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Lokman Dargın için tören düzenlendi.

Bingöl Havalimanında düzenlenen törende, Dargın'ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu.

Vali̇ Yavuz Seli̇m Köşger, törende, Bingöl'de son 5 günde 4 vatan evladını şehit verdiklerini söyledi.

"Son bir haftada şehit düşen kardeşlerimizin ikisi Diyarbakırlı, biri Tokatlı, biri de Kahramanmaraşlı. Bu da gösteriyor ki bu vatana ve millete kasteden bu kahpelerin milletin herhangi bir kesimiyle ilgili kaygıları ve dertleri yok. Bu dört şehidimiz ülkenin her bir tarafından, her bir etnisiteden, bu milleti oluşturan, bu milletin bütün unsurlarını kapsayan değerli kardeşlerimizdir." ifadelerini kullanan Köşger, terör örgütünün kendilerini maşa olarak kullanan dış güçlere hizmet ettiğini anlattı.

Köşger, terörle mücadelenin artarak devam edeceğini vurguladı.

İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi uçakla Yozgat'a gönderildi.

Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Bingöl Şehit Aileleri, Gaziler ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan ile vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.