Bingöl

Emekli öğretmen 31 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

20:17 25 Kasım 2016
Emekli öğretmen 31 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

Bingöl'de 1980-1985 yılları arasında görev yaptıktan sonra ayrılan emekli İngilizce öğretmeni, 31 yıl sonra geldiği kentte eski öğrencileriyle bir araya geldi.

1980 yılında Bingöl İmam Hatip Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atandıktan sonra Kız Meslek ve Ticaret Meslek liselerinde 5 yıl süreyle şehirde görev yapan Leman Çetin (57), ayrıldıktan 31 yıl sonra tekrar kente gelerek çeşitli kurumlarda görev yapan eski öğrencileriyle buluştu.

Bingöl Merkez Cumhuriyet İlkokulu ana sınıfında düzenlenen kahvaltı programında eski öğrencileriyle bir araya gelen Çetin, ili çok sevdiğini ve hiçbir zaman unutmadığını söyledi.

İngilizce dersini Bingöllüler sayesinde sevdiğini aktaran Çetin, o dönemde öğrencileri olan ve bugün Bingöl'deki farklı kurumlarda yöneticilik yapan öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade etti.

Çetin Bingöl'de görev yaptığı dönemi şöyle anlattı:

"Bingöl’e atandığım zaman ailem çok üzülmüştü ama ben aileme rağmen ilk görev yerim olan Bingöl'e geldim. İngilizce öğretmeni olarak atandım ama İngilizce dersini hiç sevmiyordum. Bana İngilizce dersini Bingöllü öğrencilerim sevdirdi. Bunu da her yerde anlatıyorum. Milli Eğitim Müdürü'nden hep korkardım. Bugün ise Milli Eğitim Müdürü ve yardımcıları benim öğrencilerim. Bütün yaramazlıklarına tanık olduğum öğrencilerimle şimdi gurur duyuyorum. Bingöl'de hayata başladığım için çok şanslıyım. Bir gün dahi unutmadım. Arabeski hiç sevmem ama şimdi arabesk müziğinin sesini sonuna kadar açıyorum. Çünkü kendimi Bingöl otobüslerinde hissediyorum. Bingöl'ün kokusunu solumuş biri, Bingöl'ü unutmaz."

Çetin'in öğrencisi olan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de öğretmeniyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Leman Çetin sayesinde üniversiteyle buluştuğunu, üzerinde çok büyük emekleri olduğunu kaydeden Engin, "Öğretmenlerin öğrencilere bazen ufak bir dokunuşu dahi çok önemlidir. Leman hocamın bir tebessümü dahi bizlere çok şey kattı. O dönemin öğretmenleri çok idealistlerdi. Leman hocam sayesinde birçok öğrenci üniversite hayaline kavuştu, birçoğu bugün farklı kademelerde görev yapıyorlar. Ben tüm arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum ve size minnettarım." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.