Bingöl

Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü

20:56 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Bingöl Kadın Kolları BaşkanI Selma Dursun ve partililer, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı önünde bir araya gelen kadın kolları üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduğunu söyledi.

Kadın yaşamının her alanının hak ve adalet mücadelesi ile geçtiğini kaydeden Dursun, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda; başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız."

Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya geldiğini aktaran Dursun, şiddetin toplumun her kesiminde farklı durumlarda ortaya çıkabildiğini açıkladı.

Dursun son olarak, "Uygarlık geliştikçe şiddetin azalacağı yolundaki görüşlerin aksine, şiddet farklı boyutlarda ve yoğunlukta bütün dünyada yaşanmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düşmektedir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.