Bingöl

"Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı"

23:27 18 Şubat 2017
"Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin "Bu bir kampanya, öyle her zaman olabilecek bir şey değildir. Dolayısıyla bunu iyi değerlendirmemiz, iyi kullanmamız lazım." dedi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığınca Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devlet olarak yapılması gereken ne varsa program kapsamında yapılacağını söyledi.

Program kapsamında işletme sermayesinden teknik yardıma kadar her türlü desteğin verildiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu bir kampanya, öyle her zaman olabilecek bir şey değildir. Dolayısıyla bunu iyi değerlendirmemiz, iyi kullanmamız lazım. Malum Doğu ve Güneydoğu Anadolu gelişmişlik düzeyi itibariyle nispeten ortalamanın altında. Nüfus göstergeleri bakımından bakıldığında da Türkiye'de genç nüfusun yoğun olduğu ve göç alan bir bölge. Dolayısıyla biz istiyoruz ki daha fazla üretim ve istihdam olsun, özellikle gençlerimiz daha fazla iş, aş imkanlarına kavuşsunlar. Doğdukları yerde doysunlar. Buralarda refah artsın, bir taraftan da göçü azaltalım. Metropollere, büyükşehirlere fazla göç olmasın. Onlarda, bu bölgeler de rahat etsin. Sonuçta bu programın özünde bu var."

Yılmaz, verilecek teşviklerin temel amacının sürdürülebilir bir şekilde istihdam üretimini sağlamak olduğunu belirtti. Bingöl'ün teşviklerden en fazla istifade edecek illerden biri olacağına inandığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bingöl'ün girimcilik gücüne her zaman inanıyoruz ve güveniyoruz. Bingöl temel altyapı meselelerini aşağı yukarı tamamlamıştır. Devlet kamu yatırımları anlamında son 15 yıldır çok yoğun bir yatırım aldı. Daha eksiklerimiz var onları da tamamlıyoruz. Toplu konut alanından şehrin altyapısına, havaalanından üniversitesine, hastanelerinden okullarına, kırsal alandaki hizmetlerine varıncaya kadar birçok kamu hizmeti yapıldı."

Sadece kamu yatırımlarının bir bölgenin kalkınması için yeterli olmadığını vurgulayan Yılmaz, kamu yatırımlarıyla özel yatırımların birbirini tamamlaması gerektiğini işaret etti. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Artık genç nüfusumuz daha eğitimli, güçlü bir şekilde geliyor. Bizim bu fiziki altyapıyla sağladığımız huzur ortamıyla birlikte özel yatırımları artırmamız lazım. Asıl istihdamın motoru özel sektör yatırımlarıdır, özel girişimlerdir. Türkiye genelindeki toplam yatırımlara bakıldığında yüzde 75'ten fazlası özel yatırımlardır. Kamu yatırımları yüzde 20-25 gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu bölgelere geldiğinde maalesef denge biraz tersine dönüyor. İşte bunu değiştirmemiz lazım."

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, yeni anayasa değişikliği teklifi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin son 14 yılda istikrarla bugünlere geldiğini dile getiren Yılmaz, "Bu istikrar sisteme değil, şahıslara ve partilere dayalı bir istikrardır. Cumhurbaşkanımıza, halkın ona teveccühüne, karizmatik liderliğine, AK Parti'nin halktaki gücüne dayalı, dolayısıyla kalıcı değil dönemsel bir istikrardı. İstikrar ekonomi için olmazsa olmazıdır. Belirsizlik ekonominin düşmanıdır. Dolayısıyla biz istiyoruz ki bu yeni düzenlemeyle kalıcı hale gelsin istikrar." dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da özel sektörde faaliyet gösteren iş adamlarına yapılacak destekler konusunda bilgi verdi.

Kalkınma Bakanlığı olarak Cazibe Merkezleri Programı'nın uygulandığı 23 ilde toplantılar düzenlediklerini anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın 4 Eylül'de Diyarbakır'da ilan ettiği ve kamuoyunda büyük bir ilgi ve memnuniyet uyandıran Cazibe Merkezleri Programı, gelişmiş ilerimizle aralarındaki refah seviyesi arzu ettiğimiz hızda kapanmayan 23 ilimize yönelik bir yatırım seferberliğidir."

Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Bakanlığı uzmanları, iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.