Bingöl

AK Parti Genel Başkanı Yılmaz:

14:21 19 Şubat 2017
AK Parti Genel Başkanı Yılmaz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Unutmayın 28 Şubat günlerini, o günlerde hiçbir şekilde gücü olmayan milletvekillerine yetkiler verildi, ayak oyunları oynandı ve halkın hiç istemediği hükumetler oluşturuldu." dedi.

Yılmaz, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Bingöl İl Başkanlığı 59. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Bugüne kadar AK Parti hükumetlerinin çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ama inan bu halk oylaması hepsinden daha önemli bunu ne kadar vurgularsak azdır. Bu bir genel seçim değil doğru ama genel seçimlerden daha önemli. Burada bir aday yok, bir şahıs ismi bir parti tercihi söz konusu değil ama bu milleti istikbaliyle ilgili çok önemli bir seçimdir. Tarihi bir kavşak noktasında çok önemli bir halk oyalamasının arefesindeyiz."

AK Parti olarak cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini anlatmak için kapı kapı dolaşacaklarını işaret eden Yılmaz, bütün partililerden destek isteyeceklerini aktardı.

Yeni yönetim sisteminin özünde millet olduğunu vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı teamül gereği en fazla oy almış partiye 'hükumeti sen kur.' diyebilir. Unutmayın 28 Şubat günlerini, o günlerde hiçbir şekilde gücü olmayan milletvekillerine yetkiler verildi, ayak oyunları oynandı ve halkın hiç istemediği hükumetler oluşturuldu. Çünkü parlamentoda vesayetçi yapıların ayak oyunları yapması mümkün. Parlamentoda belli sayıda milletvekilleri var, istedikleri gibi birini cumhurbaşkanı yapma imkanları var, istedikleri hükumeti kurma yetkileri var. Hele AK Parti gibi güçlü bir parti yoksa, Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider yoksa vesayetçiler bu tür ayak oyunları yapabilir. Ama halk doğrudan gidip Cumhurbaşkanını ve hükumeti tayin ederse vesayetçiler artık hiçbir imkan bulamayacaklar."

Cevdet Yılmaz, yeni sistemle ilgili muhalefet partilerinin bilgi kirliği yaptığını savunarak, “Hani bir söz var. Yalancının mumu yatsıya kadardır. Yalancının mumu 16 Nisan’a kadardır inşallah." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.