Bingöl

"Ömer Halisdemir'e mektup" yarışması

14:07 24 Şubat 2017
"Ömer Halisdemir'e mektup" yarışması

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Düzce'de, Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından düzenlenen, "Ömer Halisdemir'e Mektup" yarışmasında birinci olan Elif Ceren Öz'ü makamında kabul etti.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için 81 ildeki ortaokullar arası düzenlenen mektup yarışmasında birinci olan TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokul Öğrencisi Elif Ceren Öz, annesi Sibel Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokul Müdürü İsmail Hakkı Önal, Vali Köşger'i makamında ziyaret etti.

Öz’ü yazdığı mektuptan dolayı kutlayan Vali Köşger, mektubun çok güzel yazıldığını, çok duygulandırıcı olduğunu ve o duyguyu 81 milyonun yaşadığını kaydetti.

Öz'ü ve ailesini tebrik eden Köşger şunları söyledi:

"Ülkemizin son dönemde yaşadığı badirelerden atlatılmasında çok kritik görev yapan, çok önemli bir kahramanlık gösteren ve milletin bekası için canını feda eden Ömer Halisdemir şehidimize yönelik bir mektubun yazılmış olması çok duygulandırıcı bir şey. O duyguyu bütün millet, 81 milyon yaşadı. O duygulara tercüman olmuş, o duyguları çok güzel değerlendirmiş. Ben bu milletin kültüründen süzülüp gelen bütün şeyleri Elif Ceren’in mektubunda gördüm.

Ortaokul son sınıfta olan bir öğrencinin yazabileceğinin, düşünebileceğinin çok çok üstünde bir mektup yazmış. Bu da Elif Ceren’in gelecekte kabiliyetinin yüksek olduğunu ve başarılı olacağını gösteriyor. Elif Ceren’in bu başarısını Bingöl’deki ve ülkedeki tüm çocuklara örnek olmasını temenni ediyorum.”

Köşger, Öz’ü yazdığı mektuptan dolayı kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.