Bingöl

Halk oylamasına doğru

18:02 21 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, "Bu mevcut sistem, yakın siyasi tarihimize baktığımız zaman gerçekten kriz üreten bir sistem. Her dönemde sistem kriz üretmiştir, darbeler üretmiştir." dedi.

Milletvekili Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ile birlikte bir kafede düzenlenen toplantıda, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Fehmioğlu, Türkiye'deki mevcut sistemin sürekli krizler ürettiğini belirterek, 16 Nisan'da neden "evet" verilmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen değişikliğe halkın karar vereceğini anlatan Fehmioğlu, "Asıl olan millettir, bu sistemin de ana gayesi milletin kayıtsız şartsız egemenliğini diyorduk ama bu değişimle birlikte gerçek anlamda millet kendi egemenliğine sahip çıkacak bir sistemin inşallah değişimini gerçekleştireceğiz. Bu mevcut sistem, yakın siyasi tarihimize baktığımız zaman gerçekten kriz üreten bir sistem. Her dönemde sistem kriz üretmiştir, darbeler üretmiştir." ifadelerini kullandı.

Fehmioğlu, 12 Eylül darbe anayasasına en fazla "hayır" oyunun Bingöl'den çıktığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Darbe anayasası oylamasından sonra bir çok insanımız, seydalarımız, hocalarımız ve memurlarımız bu anayasaya direnen bir çok insan sürgün edildi ve bunlara rağmen Bingöl kendine yakışanı yaptı ve Türkiye'de en çok darbe anayasasına karşı direnen bir il unvanını kazandı. İnşallah 16 Nisan referandumunda da çok güçlü bir 'evet' ile Türkiye'de Bingöl olarak kendi adımızdan söz ettirecek bir netice bekliyoruz."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.