Bingöl

Bingöl’de en çok kitap okuma yarışması

17:51 27 Mart 2017
Bingöl’de en çok kitap okuma yarışması

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, öğrenciler arasında düzenlenen okuma yarışmasında en fazla kitap okuyan öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.

Vali Köşger'in himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geçen yıl Kütüphanecilik Haftası’nda başlatılan en çok kitap okuma yarışması sona erdi.

İl Halk Kütüphanesi’nden 129 kitap alıp okuyan Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi öğrencisi Cihat Balcı birinci, Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Eren Acar 125 kitapla ikinci, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Beyza Anacur’da 124 kitapla üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden Vali Köşger, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüye de tablet hediye etti.

Köşger, yaptığı açıklamada, kitap okuyan öğrencilerin, okumayan öğrencilere göre daha başarılı olduğunu söyledi.

Amaçlarının öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Köşger, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz, okul zamanları dışında kitaplarla pek fazla hemhal olmuyor. Amacımız, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu kapsamda geçen yıl Kütüphanecilik Haftası’nda en çok kitap okuyan öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edeceğimi belirtmiştim. Neredeyse her 3 günde bir kitap okumuşlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Üzerinde emeği bulunan öğretmenlerini ve ailesini de tebrik ediyorum. Bundan sonra okuma alışkanlıklarının artarak devam etmesini temenni ediyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.