Bingöl

Karlıova’da "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konferansı

18:32 27 Mart 2017
Karlıova’da "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konferansı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, yetişkinlere yönelik "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konferansı düzenlendi.

Kaymakamlık ve belediye işbirliği ile Karlıova Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, gençlerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerde konuşma taleplerini cevapsız bırakmadığını söyledi.

Özmen, gençlerin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, "Bugün Bingöl’de bir genç uyuşturucuya alışıyorsa eğer bu, sadece Bingöl’ün ve Karlıova’nın sorunu değil, aynı zamanda Kars’ta yaşayan benim ve İstanbul’da yaşayan kardeşimin de sorunudur." dedi.

Gençlerin uyuşturucu bataklığına nasıl sürüklendiğini anlatan Özmen, şunları kaydetti:

"Her zaman yanlışlarını görmek yerine doğrularına bakarak kendilerine özgüven vermeliyiz. Okuldan kaçan öğrenciler, riskli yerlere gidebilir bu konuda özel ilgilenmek lazım. Çünkü bu davranış çocuğun hayatını kurtarır. Eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler, eğitimciler ve güvenlik görevlileri, eğitim kurumları çevresindeki büfe, kafe, lokanta, oyun salonu, kebapçı, çiğ köfteci gibi seyyar satıcıları kapsayacak şekilde önlemeye yönelik alınacak tedbirler ve yürütülecek faaliyetlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir."

Konferansa, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, Karlıova Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl, Cumhuriyet Savcısı Hasan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ulaş Kuşaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, kurum amirleri, öğretmenler ve kanaat önderleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.