Bingöl

Kutlu Doğum Haftası

16:41 24 Nisan 2017
Kutlu Doğum Haftası

Bingöl Üniversitesinde (BÜ) Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “Hazreti Muhammed ve Güven Toplumu” konferansı düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger, BÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Müslümanların birbirine düştüğünü dile getiren Köşger, "Dünyanın bütün sırtlanlarının, emperyalistlerinin İslam coğrafyasını darmadağın ettiklerine şahit olmaktayız. Bundan dolayı utanç içindeyiz."

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz ise insanlığın bütün olarak bir krizden geçtiğini söyledi.

Sadece silahlı savaşlar değil, ahlaki açıdan da ciddi krizlerin yaşandığına işaret eden Gündüz, şöyle konuştu:

"Bugün Ortadoğu coğrafyasında birilerinin kendine yer açmak için ortaya koydukları şiddeti görüyoruz. Sadece savaş değil, ahlaki açıdan da çok krizler var. Aile kavramı, merhamet, iyilik, güvenilirlik çok ciddi anlamda kriz içindedir. Gelir dengesizlikleri had safhada, insanlık bir bütün olarak bir krizden geçiyor."

BÜ Rektörü Prof. Dr. Çapak da Hazreti Peygamber’in her yönüyle örnek alınması gereken bir ulvi şahsiyet olduğunu dile getirerek, "Biz, O’nu en güzel şekilde örnek alır, hayatımızı ona göre dizayn ederiz. Başta kendi nefsimizi ıslah etmekten başlayarak, ailemizden, çocuklarımızdan, kendi kardeşlerimizden ve komşularımızdan başlamamız gerekir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.