Bingöl

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bingöl'de

23:03 18 Haziran 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bingöl'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Adaleti sokaklarda değil, gerçekten nerede alınması gerekiyorsa adliyelerde, adalet saraylarında ve Meclis'te arayacağız. Biz birilerinin yaptığı gibi Türkiye ekonomisinin çıkışa geçtiği zaman Türkiye'yi çökertmek adına milleti sokağa dökmeyeceğiz, sokağa çağırmayacağız. "dedi.

Tüfenkci, AK Parti Bingöl İl Başkanlığınca "Sakarya'dan Bingöl'e Gönül Köprüleri Kuruyoruz Projesi" kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak yollar, köprüler, iletişim ağları, organize sanayi bölgeler ve eğitim konusunda önemli yatırımlarda bulunduklarını söyledi.

Manevi havasıyla, tarihi zenginlikleriyle son derece güzel bir şehir olan Bingöl'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bizim en büyük zenginliğimizdir ve kardeşliğimizin temelidir. İşte biz bu yolları görünür hale getirmek için buradayız. Anadolu, doğudan batıya, kuzeyden güneye Emir Sultan, Seyyid Bilal, Yunus Emre, Mevlana, Somuncu Baba, Ahi Evran, Hacı Bayram Veli gibi gönül dostlarının kardeşlik tohumlarını ektiği, büyüttüğü yerdir. Anadolu bu gönül erenleri sayesinde kardeşlik bağları çok güçlüdür."

"Biz Türkiye'yi bütün renkleriyle, zenginlikleriyle, farklılıklarıyla seviyor, kucaklıyoruz." diyen Bakan Tüfenkci, ülkeyi zengin kılanın da bu çeşitlilik olduğunu aktardı.

Her insanın kendi kültürüyle, inanışıyla, fikriyle güzel olduğunu düşündüklerini dile getiren Tüfenkci, "Bu toprakların irfanı bize bir olmayı, beraber olmayı, dost ve kardeş olmayı öğütler. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmayı, canan olmayı, candan olmayı öğütler. Bizim sıkıca tutmamız ve korumamız gereken şey bu kardeşliğimizin temelinde siyasi istikrarımızdır." diye konuştu.

- "Terörü bu topraklardan silmek mücadele ediyoruz"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için ilk adımın 16 Nisan'daki halk oylamasında atıldığını anımsatan Tüfenkci, artık siyasi belirsizlikler olmadan hükümetlerin kurulabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz üzerimize düşeni yapmak için elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Yollar, köprüler, iletişim ağları, organize sanayi bölgeleri, eğitim konusunda yapılan icraatlar hep birliğimiz için bu ülkenin refahını, bu ülke insanını kalkındırmak içindir. Hem ülkemizi kalkındırmaya çalışıyoruz hem demokrasimizi büyütmeye çalışıyoruz aynı zamanda da terörle mücadele diyoruz. Terörü bu topraklardan silmek için gece gündüz mücadele ediyoruz."

Cazibe Merkezleri Programı sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildiren Tüfenkci, hedeflenen 23 il için cazibe merkezlerinin önemine işaret etti.

Tüfenkci, kolay, hızlı ve güvenli ticaret için gerekli olan hukuki yapıyı ve altyapıyı kurduklarına işaret ederek, 2017 yılının ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 oranında büyüdüğünü dile getirdi.

- "Yüksek büyüme oranlarımızı sürdüreceğiz"

Beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen yüzde 5'lik büyüme performansının hükümetin doğru teşhis ve tedbirler ile desteklediği iç talepteki büyüme ve dış ticaretteki olumlu görünümden kaynaklandığını belirten Tüfenkci, "Türkiye birçok değerlendirme kuruluşunu yanıltarak veya şaşırtarak yüzde 5 büyümeyi Allah'a hamdolsun sizler sayesinde gerçekleştirdik. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan bu millet gerçekten tarihi bir başarıya imza attı. İnşallah ikinci ve üçüncü çeyrekte ve 2017 yılında yüksek büyüme oranımızı sürdüreceğiz."

Tüfenkci, yıl sonu itibarıyla enflasyonu ve işsizliği tek haneli rakamlara indirmek için büyük bir gayret gösterdiklerini, nisan ayı istihdam rakamlarına göre işsizliğin yüzde 11,7'ye düştüğünü, doların da 6 aylık tarihinin en düşük seviyelerinde seyrettiğini kaydetti.

- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Bazı Arap ülkelerinin Katar'a yönelik yaptırımlara da değinen Tüfenkci, "Türkiye dün olduğu gibi bugünde mazlumun yanında oldu. Katar'ın da yanında oldu. Onların ekonomik anlamdaki sıkıntılarını, gıda ihtiyaçlarını ve diğer noktalarda abluka ve ambargo altına alınan Katar halkına yine Türkiye kol kanat gerdi. Bölgede ve körfez ülkelerine de umut ışığı oldu. Türkiye, Ortadoğu'ya umut olmaya devam ediyor." diye konuştu.

- CHP'nin İstanbul'a yürüyüşü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz terörle, işsizlikle mücadele edeceğiz, biz adalet için de mücadele edeceğiz. Ama adaleti sokaklarda değil, gerçekten nerede alınması gerekiyorsa adliyelerde, adalet saraylarında ve Meclis'te arayacağız. Biz birilerinin yaptığı gibi Türkiye ekonomisinin çıkışa geçtiği zaman Türkiye'yi çökertmek adına milleti sokağa dökmeyeceğiz, sokağa çağırmayacağız. Bize millet 'sokağa çıkın.' diye oy vermiyor."

Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Sakarya İl Başkanı Feyzi Kılıç ve Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.