Bingöl

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

20:44 26 Haziran 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gençlerimizi ne kadar iyi, ne kadar donanımlı yetiştirirsek teröre karşı da en güzel cevabı vermiş oluruz. En güzel cevap, bu gelecek nesillere sahip çıkmaktır ve biz de Allah’ın izniyle sahip çıkacağız." dedi.

Yılmaz, partisinin Bingöl İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramların insanların dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp barıştığı özel günler olduğunu belirtti.

Terör saldırılarında 2 gün önce Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Arif Kalafat ile bugün Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Rüstem Çetin'e Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, "Terörü bir kez daha lanetliyorum. Sadece yapanları değil, terörü bir araç olarak kullananları, terörün arkasındaki zihniyetleri, besleyenleri hepsini lanetliyoruz. Asıl lanetlememiz gereken de o geri plandaki güçler.” dedi.

- "Uyanık olmamız lazım"

Birtakım uluslararası çevrelerin terörü bir araç olarak kullanıp Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kırmaya, gücünü ve gelişmesini engellemeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Cenab-ı Allah bizi onların tuzağına düşürmesin. Bunlar farklı isimler altında geliyor olsalar da hepsi aynı kaynaktan besleniyorlar. Biri dini kavramları kullanıyor FETÖ gibi yapılar, bir başkası mezhebi kavramlar kullanıyor, bir başkası etnik kavramları kullanıyor ama hepsi aynı mutfaktan çıkıyorlar, aynı aklın ürünleriler. Bunu iyi görmemiz lazım, buna karşı da çok uyanık olmamız lazım. Basiretimizle, ferasetimizle, birliğimizle, beraberliğimizle karşı koymamız lazım."

Teröre karşı verilecek en güzel cevabın gelecek nesillere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Özelikle de gençlerimizi, çocuklarımızı bu terör odaklarına kaptırmamamız, muhafaza etmemiz, çok çok uyanık olmamız lazım. Gençlerimizi ne kadar iyi, ne kadar donanımlı yetiştirirsek, teröre karşı da en güzel cevabı vermiş oluruz. En güzel cevap, bu gelecek nesillere sahip çıkmaktır ve biz de Allah’ın izniyle sahip çıkacağız."

- "Eş zamanlı bir şekilde saldırıyorlar"

Son 3 yılda Türkiye’ye yapılan saldırıların bir başka ülkeye yapılmış olması durumunda ortada çok farklı manzaralar görüleceğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bakın çok şükür 17-25 Aralık, Gezi hadiseleri, ardından yaşananlar, en son 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimi... Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman bir taraftan DEAŞ, bir taraftan bölücü terör örgütü, FETÖ, DHKP-C hepsi birden, aynı anda, eş zamanlı bir şekilde saldırıyorlar ama çok şükür ülkemiz, milletimiz de dimdik ayakta, hükümetimiz de dimdik ayakta. Bunun için Cenab-ı Allah’a şükür ediyoruz, hamdediyoruz.”

- "Ekonomimiz yüzde 5 büyüme sağladı"

Türkiye’nin büyüme oranlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Daha 15 Temmuz’un yıl dönümü gelmeden birinci çeyrekte ekonomimiz yüzde 5 büyüme sağladı. İkinci 3 ayda ise 'öncü göstergeler' dediğimiz göstergelere baktığımız zaman ihracata, sanayideki kapasite kullanma oranına, elektrik kullanımına, diğer birtakım unsurlara baktığımız zaman ikinci çeyrekte de çok şükür yüksek büyüme devam ediyor. Yıl genelinde de Allah’ın izniyle dünyada en yüksek büyüyen ekonomilerden biri Türkiye olacak.”

Programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve partililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.