Bingöl

Bingöl Belediyesi, İSAK ekibi kurdu

15:32 09 Ocak 2018
Bingöl Belediyesi, İSAK ekibi kurdu

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma ekibi (İSAK), eğitim sürecini tamamlayarak göreve hazır hale getirildi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek su altı arama kurtarma eğitimini tamamlayan itfaiye erlerine sertifikalarını verdi.

Barakazi, ekibin Marmaris'te düzenlenen su altı ve su üstü arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladığını söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan kurtarma ekibinin 4 kişiden oluştuğunu kaydeden Barakazi, şöyle devam etti:

"Kent genelinin yanı sıra merkeze bağlı köylerde meydana gelen yangınlara başarılı bir şekilde müdahale eden itfaiye ekiplerimiz, bundan böyle su altı arama kurtarma operasyonlarında da etkin bir şekilde görev alacak. Ekibimiz için gerekli olan tüm teçhizatlarımız hazır, iç sularda yaşanabilecek olumsuzlara karşı takviye güç olarak kurtarma operasyonlarına dahil olacağız."

İtfaiye ekiplerinin canı pahasına hayat kurtardığını vurgulayan Barakazi, şöyle konuştu:

"İtfaiye ekiplerimiz geçen yıl meydana gelen 300'den fazla yangına başarıyla müdahale etti. 7 gün 24 saat mesai kavramı gözetmeksizin çalışan ekiplerimiz, kent genelinde yaşanılan yangınlara zamanında müdahale etmek, felaketlerin en az zararla atlatılmasını sağlamak için canı pahasına çalışıyor. Vatandaşlarımızın da itfaiye ekiplerine yardımcı olması gerekiyor. Herkes gerekli hassasiyeti göstermeli ve olası felaketlerde zararı minimize etmek için ekiplere yardımcı olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.