Bingöl

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

17:14 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mahmut Ayas ile İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Anadolu Ajansı (AA) Bingöl Bürosunu da ayrı ayrı ziyaret eden Ayas ve Engin, çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

TSO Başkanı Ayas, yaptığı açıklamada, gazetecilerin çok zor şartlarda görev yaptığın belirterek, emeklerinin karşılığı olarak aldıkları ücretin annelerinin ak sütü gibi helal olduğunu söyledi.

Gazetecilerin kamuoyunu aydınlatmada önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Ayas, "Gazetecilerin verdiği emek gerçekten zordur. Bence inşaatta çalışan bir işçinin alın teri ne kadar helal ise gazetecinin aldığı ücret de benim gözümde o kadar helaldir. Bu vesile ile bütün çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, basın kuruluşlarının kamunun aydınlatılmasında ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Aldığı duyumları her zaman doğru şekilde işleyerek kamuoyunu aydınlatan ve sürekli haber kovalayan basın mensupları, halkın haber alma hürriyetini yerine getiriyorlar. Yaptıkları haberlerle ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunan gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyor, daha güzel haberlere ulaşmalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.