Bingöl

Bingöl'de Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışı

17:58 21 Şubat 2018
Bingöl'de Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışı

Bingöl Üniversitesince kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Vali Ali Mantı, üniversitenin kampüs alanında oluşturulan merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de iki kıraat merkezinin olduğunu ve bunlardan birinin de Bingöl'de hizmete açıldığını söyledi.

Merkezin Bingöl'ün değerlerine değer katacağını belirten Mantı, şöyle devam etti:

"Müminler haysiyetli ve şahsiyetli olmak zorundadır. Sadece bir şeyin kıratı çok mana ifade etmiyor, onu uygulamak önemlidir. İnşallah bu merkezler çoğalacak, bu merkezler bizim haysiyet ve şahsiyetimize büyük katkıda bulunacak. Özelikle istirham ediyorum, öğrendiklerimizi uygulayalım, bizi bir arada tutan, birliğimizi ve beraberliğimizi perçinleme, dayanışmamızı ve kaynaşmamızı daha ileri safhalara götürme, her türlü adaletsizliği ve zulmü önleme konusunda bizlere yardımcı olsun. Aksi takdirde öğrenip de uygulayamadıklarımızın hesabını çok ağır veririz. Bizlere düşen hem öğrenelim hem uygulayalım hem de uygulatalım."

Törene katılan Belediye Başkanı Yücel Barakazi de merkezin sadece Bingöl Üniversitesine değil, bölgeye ve ülkeye hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, merkezin üniversite ve bölge için önemli olduğunu kaydetti.

Merkez sayesinde 140 öğrenciye Kur'an eğitimi verildiğini aktaran Çapak, "Hepimizin bildiği gibi bölgemizde medrese geleneği çok güçlü olmakla birlikte, kırat alanında arzulanan seviyede değiliz. Bölgemizde maalesef hafızlık dahil olmak üzere, kıratla ilgili hedeflenen amaca ulaşmış değiliz. Merkezin hem üniversitemizde hem de bölgemizde bu amaca hizmet edeceğine ve arzulanan seviyeye ileriki zamanlarda gelebileceğini düşünüyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.