Bingöl

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18:44 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Bingöl Valisi Ali Mantı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Mantı, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, farklı çehreler, başka lisanlar ve rengarenk derilerle görülmemiş vahşetlerin yaşatıldığı rezil bir istila karşısında Asım'ın neslinin namusunu ve mukaddesatını çiğnetmeme destanı olduğunu belirti.

Çanakkale'nin, dağların ve taşların birer şüheda gövdesine dönüştüğü ve rüku dışında asla eğilmeyen başların tevhid mücadelesi için tertemiz alınlarından vurularak toprağa düştüğü yüz ağartan tarih sayfası olduğunu aktaran Mantı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale, eskisiyle yenisiyle bütün dünyanın karnındaki esrarı hayasızca döktüğü, kahraman ordumuzun ise göğsündeki kat kat imanı ile 'Allah-u ekber' diyerek ve işgalci tehditlere gülerek son ehl-i salibin hayasız hamlelerini kırdığı yerdir. Çanakkale, ‘İnançtan büyük silah yoktur’ diyen aziz şehitlerimizin izzet ve onur yüklü duruşları ile 'Çanakkale geçilmez' sözünü hafızalara kazıdıkları meydandır. İslam'ı kuşatarak boğmaya çalışan ve yerlerden ve göklerden ölüm kusan en kesif ordular karşısında Bedr'in aslanları gibi Huda'nın ebedi serhaddi kesilen Mehmedcik, zulmün demir çemberini kırıp parçalayarak tüm mazlumların kaderini değiştirmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.