Bingöl

Bingöl'de afet ve acil durum toplantısı yapıldı

17:09 20 Eylül 2018
Bingöl'de afet ve acil durum toplantısı yapıldı

Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, ildeki afet ve acil durumlara ilişkin değerlendirmeler yapılması amacıyla toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ali Mantı, toplum olarak afet durumlarına yeterince hazır olunmadığını belirtti.

"Türkiye'de afet bilincinin istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz." diyen Mantı, şunları kaydetti:

"Toplantımızın amacı, kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki imkan ve kabiliyetlerin koordinasyonu ile afet ve acil durumlarda vatandaşımıza en hızlı nasıl ulaşabileceğimizi tespit etmektir. Afet anı, esnası ve sonrasında yapacaklarımızı değerlendirmektir. Afet ve acil durumlarda yapılacak çalışmaların ve planların raflarda kalmaması gerekir. Bu konuyu daima ve artan bir ciddiyetle ele almalı, uygulanabilir, gerçekçi senaryolar üzerinde çalışarak hazırlıklarımızı arttırmalıyız. Farklı projeler ile toplumun geniş kesimlerinde afet ve acil durum farkındalığı yaratmalıyız."

Afet ve acil durumlarda toplum psikolojisine de dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Mantı, bu tür durumlarda her ferde destek olunması gerektiğini vurguladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ise Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yılda en az bir defa toplantı yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Deprem açısından Bingöl'ün Türkiye'nin en riskli illerinden biri olduğuna işaret eden Boğatekin, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar arasında iyi bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.