Bingöl

Güney Amerika meyvesini Bingöl'de yetiştirdi

14:58 22 Ekim 2018
Güney Amerika meyvesini Bingöl'de yetiştirdi

Bingöl'ün Topalan köyünde yaşayan 55 yaşındaki Cuma Beklen, daha önce manavda gördüğü, anavatanı Güney Amerika olan pepinoyu bahçesinde yetiştirdi.

Emekli Beklen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesinde "altın domates" ve "altın çilek" gibi farklı ürünler yetiştirdiğini belirterek, pepinoyu da merak üzerine denemek amacıyla bahçesine ektiğini söyledi.

20 yıl muhtarlık yaptığı köyde bahçesiyle uğraşmayı çok sevdiğini anlatan Beklen, "Birçok hastalığa şifadır denilen pepino meyvesinin fidelerini Erzincan'da gördüm. 3 yıldır ekiyorum. Sadece merak ettim, pepino bizim topraklarda olur mu diye. Baktım ki çok güzel oluyor. Pepino çok güzel bir meyve. Bingöl'de pazarı olursa ekenler para da kazanabilir." dedi.

Pepinoyu ticari amaçlı etmediğini, sadece ihtiyacı kadar yetiştirdiğini ifade eden Beklen, Bingöl topraklarının bereketli olduğunu, ekimi ve bakımını yapıldıktan sonra her türlü meyve ve sebzenin yetiştirilebileceğini aktardı.

Çiftçilere bereketli topraklarda farklı türde meyve ve sebze yetiştirmeleri önerisinde bulunan Beklen, "Sadece bildikleriyle yetinmesinler. Dünya değişiyor, onun için araştırsınlar, her şeyi eksinler." diye konuştu.

Beklen, farklı tür sebze ve meyveleri yetiştirmeye devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.