Bingöl

Bingöl'de ilk "Yerli Malı Belgesi" fırıncıya verildi

15:15 09 Kasım 2018
Bingöl'de ilk "Yerli Malı Belgesi" fırıncıya verildi

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca (ESO), başvurusu onaylanan fırıncı esnafa "Yerli Malı Belgesi" verildiği bildirildi.

Bingöl ESO Başkanı Yılmaz Çapak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ilk olarak oda üyesi fırın işletmecisi Adem Tanla'ya "Yerli Malı Belgesi" verdiklerini söyledi.

Tanla'nın, Türkiye genelinde fırıncılar arasında ilk belge alanlar arasında yer aldığını aktaran Çapak, şöyle konuştu:

"İlimizde ilk olarak bir fırıncı esnafımıza Yerli Malı Belgesi verildi. Bingöl'de şu anda yerli ekmek üretmektedir. Türkiye'de de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak ilkler arasına girdi. Bundan sonra talepte bulunan bütün esnafımıza Yerli Malı Belgesi verilecektir."

Daha kaliteli ürün elde etmek ve yerli malı üretimini teşvik etmek amacıyla böyle bir uygulamanın başlatıldığını anlatan Yılmaz, bunun için Yerli Malı Belgesi'ni çok önemsediklerini belirtti.

Çapak, "Bütün esnaf arkadaşlarımız bu belgeyi alsınlar. Yerli Malı Belgesi bir güvencedir. İlimiz, ülkemiz ve devletimiz için yerli üretiminin yaygınlaştırılması için şartları taşıyan esnafımıza bu belgeyi vereceğiz. Bu belgeyi almak isteyen esnafımızı odamıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fırın işletmecisi Adme Tanla da Bingöl'de Yerli Malı Belgesi alan ilk esnaf olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kentte 15 yıldır fırıncılık yaptığını belirten Tanla, "Fırınımızda üretilen bütün mallar yerlidir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.