Samsun'dan TFF'ye tepki: Hayret içindeyiz

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, PTT 1. Lig play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile oynayacakları mücadele için ceza almalarına sert tepki gösterdi.

Samsun'dan TFF'ye tepki: Hayret içindeyiz
Samsun'dan TFF'ye tepki: Hayret içindeyiz
GİRİŞ 15.05.2014 17:40 GÜNCELLEME 15.05.2014 17:40

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, PTT 1. Lig play-off finalinde 18 Mayıs Pazar günü Mersin İdmanyurdu ile İstanbul'da yapacakları maçta seyircisiz oynama cezaları nedeniyle kendilerine ayrılan tribünlerde sadece çocuk ve kadın izleyicilerin bulunacak olmasına tepki gösterdi.

Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kendilerine verdiği bir maç seyircisiz oynama cezasının TFF Tahkim Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, "Cezamız nedeniyle Tahkim Kurulu'na başvurduk. Ancak kurul, başvurumuzu geri çevirdi. Play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile yapacağımız maçta bizim tarafta sadece çocuk ve kadınların olması dünyada görülmemiş bir durum. Hayretler içindeyiz" dedi.

Kendilerine ait tribünlerde sadece çocuk ve kadın taraftarların olacağını kaydeden Emin Kar, "Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları gelecek. Bizim sadece çocuk ve kadın taraftarlarımız olabilecek. Cezanın ertelenebileceği yönünde madde var ama kabul edilmiyor" diye konuştu.

İstanbul'da 400 bine yakın Samsunlunun yaşadığını ve bunların birçoğunun maça gelmek istediğine dikkati çeken başkan Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçımızı izlemek isteyenler Mersin tarafına girecek. Samsunspor Kulübü olarak sorumluluğun dışına çıkıyoruz. Bunu, cezayı verenlere bırakıyorum. Kimin alnında Mersinli veya Samsunlu yazıyor Bursa'dan iki otobüs geliyor. Maçı seyretme şansları olmayacak. Nerede izleyecekler İnanılmaz bir karar. Ankaraspor maçındaki çirkin tezahürat nedeniyle bu cezayı aldık. Madem bu ceza verilecekti, Ankaraspor'un ikinci maçında uygulansaydı. Bizim kadın ve çocuk taraftarlarımız maçı bedava izleyecek, Mersin'in kadın ve çocukları parayla stada girecek. Adaletsiz bir durum."

Karşılaşmayı tarafsız sahada oynadıklarını kaydeden Emin Kar, "Saha bizim değil ki. Gelecek sezon için verirsin ve uygularsın. Samsunlu taraftarlar, Mersin İdmanyurdu tribünlerinden bilet alacak. Olay çıkarsa bunların sorumlusu kim olacak TFF mi, Tahkim Kurulu mu olacak Bildiğim kadarıyla final maçında galip gelen taraf hasılatın yüzde 60'ını alıyor. Biz yendiğimiz takdirde Mersin İdmanyurdu taraftarların satın aldığı biletlerin gelirinin büyük bölümünü biz almış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, kulüp futbol şube sorumlusu Nihat Soğuk da TFF Tahkim Kurulu'nun kararına tepki göstererek, "İstanbul'da çok Samsunlu var ve maça gelmek istiyor. Ama cezadan dolayı bu mümkün olmayacak. Bu takım ne olursa olsun final maçından galip gelecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselecek üçüncü ve son takımın belli olacağı play-off final maçı Samsunspor ile Mersin İdmanyurdu arasında 18 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak.

KAYNAK: AA