'İmparator Celil'den yeşil sahalara veda

Türk futbolunun Terim’den sonra “İmparator” lakaplı futbolcusu Celil Sağır, bugün yapılan jübile maçıyla aktif futbol hayatını noktaladı.

'İmparator Celil'den yeşil sahalara veda
'İmparator Celil'den yeşil sahalara veda
GİRİŞ 23.08.2014 22:19 GÜNCELLEME 23.08.2014 22:19

Samsunspor Şöhretler Karması, Türkiye Şöhretler Karması’nı 9-4 mağlup etti. 

Samsunspor’un ve milli takımın eski futbolcusu Celil Sağır bugün Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda 1994 ile 2000 yılları arasında kendi döneminde futbol oynadığı takım arkadaşlarıyla yapılan jübile maçında taraftarlar ilgi göstermedi.
Samsun’daki amatör takım olan Yolspor’da forma giydikten sonra 19 yaşında Samsunspor’a tranfer olan Sağır, Samsunspor’da 11 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Fenerbahçe, Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor’un formalarını terletti.

Celil Sağır bugün oynanan Samsunspor Şöhretler Karması ve Türkiye Şöhretler Karması ile yapılan maçla aktif futbol hayatını noktaladı. Samsunspor Şöhretler Karması'nda; Celil Sağır, İsa Turan, Ercan Kol, Cenk İşler, Osman Akyol gibi ünlüler yer alırken, Türkiye Şöhretler Karması'nda Semih Yuvakuran, Tümer Metin, Hasan Vezir, Hami Mandıralı, Hakan Uysal, Cenk İşler, Ali Gültekin gibi eski futbolcular yer aldı.

TANJU ÇOLAK: "BUGÜN CEMİL SAĞIR İÇİN BURADAYIZ"

Maç öncesi konuşan Samsunspor’un ve Türk Milli Takımı'nın eski oyuncusu Tanju Çolak, “Bugün Celil Sağır için buradayız. Onun yanındayız. Güzel bir gün geçirmek için buradayız. Güzellikler Samsun’un olsun. 1987 yılından sonra ilk defa bu sahada oynayacağım. 28 sene sonra bu sahada olmak bizi onurlandırır” dedi.
Türk arabesk isminin efsane ismi Cengiz Kurtoğlu ise “Celil Sağır Türk futboluna çok emekler vermiştir. Ben de burada olmaktan onur duyuyorum ve birkaç tane de şarkı söyleyeceğim” diye konuştu.

ALİ GÜLTİKEN: "CELİL'E BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİZ" 

Beşiktaş’ın efsane forveti Ali Gültiken, “Dönem dönem takımdaşlık yapan arkadaşlar burada. Celil’e bundan sonraki hayatında başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçeli Semih Yuvakuran ise, “Hepimiz bu yollardan geçtik. Biz bugün Celil’e yardımcı olmaya geldik. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum ve aramıza hoş geldin diyorum” sözlerini sarf etti.

19 Mayıs Stadyumu'nda güzel anılarının olduğunu belirten Hasan Vezir de, “Bu statta çok güzel anılarımız oldu. Onları tekrar burada yaşayacağız. Celil’de bizim gibi futbola başladı ve bitirme noktasına geldi” ifadesini kullandı.
Celil Sağır için Samsun’a geldiğini ifade eden Trabzonspor’un eski oyuncusu ve teknik direktörü Hami Mandıralı, “Biz Celil ile aynı dönemin oyuncularıyız. Celil’in bu mutlu gününde yanında olmak istedik” dedi.

CELİL SAĞIR: "BENİ YALNIZ BIRAKMAYAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM"

Bu organizasyonda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Samsunspor’un ve Türk Milli Takımın eski oyuncusu Celil Sağır, “Beni yalnız bırakmayan ve buraya gelen futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Jübile yapan futbolcular illaki futbolun içinde kalacaklardır. Biz de bunu düşünüyoruz. Bu da menajerlik olur, yöneticilik olur, antrenörlük olur. Bunu önümüzdeki süreçler gösterecek. Aklımızda bir düşünce var. İnşallah onu hayata geçiririz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından şöhretler Celil Sağır için sahaya çıktı. 30 dakika oynanan karşılaşmada Samsunspor Şöhretler Karması, Türkiye Şöhretler Karması'nı 9-4 yendi.
Celil Sağır’ın jübile maçında ayrıca Samsunlu orta hakem Ali Gürler jübilesini yaptı. İlk 20 dakika maçı yöneten Ali Gürler daha sonra yerini FIFA Kokartlı hakem Ali Aydın’a bıraktı.
Maçın ardından arabeks müziğin sevilen sanatçısı Cengiz Kurtoğlu mini bir konser verdi.

KAYNAK: İHA