Bitlis

İşaret diliyle "berberlik" yapıyor

10:39 10 Ekim 2015
İşaret diliyle "berberlik" yapıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde berberlik yapan işitme engelli Yıldıray Gültay, müşterileriyle işaret diliyle anlaşıyor

Ahlat ilçesinde berberlik yapan işitme engelli Yıldıray Gültay, engel tanımadığı mesleğinde müşterilerine işaret diliyle hizmet veriyor.

Çocuk yaşta geçirdiği rahatsızlık sonrası işitme ve konuşma yetisini kaybeden Gültay, azmi ve yaşam enerjisiyle vatanda vatandaşların sempatisini topluyor. Hemen her yaştan müşterisi olan 43 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Gültay'ın, engeline rağmen mesleğini sürdürmesi, ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

Yıldıray Gültay'ın eniştesi ve aynı zamanda iş yerinin müşterilerinden olan Nebi Aliçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yıldır tanıdığı Gültay'ın 3 yaşında menenjit hastalığı geçirdiği için işitme ve konuşma engelli olduğunu söyledi.

Aliçek, "13 yıldır bu mesleği yapıyor. Müşterileriyle işaret diliyle anlaşıyor. Müşerileri Yıldıray'dan oldukça memnun. Yıldıray'ın iki oğlu, bir kızı var" dedi.

Müşterilerden Bilal Karakaplan ise yıllardır Yıldıray'ın sürekli müşterisi olduğunu ve tıraş olurken kendisiyle işaret diliyle anlaştığını belirtti.

Yıldıray'ın yaptığı tıraşı çok beğendiğini ifade eden Yusuf Boy ise Yıldıray'dan başkasında tıraş olmadığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.