Bitlis

Ankara'daki terör saldırısı

15:38 13 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısını kınamak amacıyla, Bitlis ve Bölge Baro başkanlıkları ortak basın açıklaması yaptı.

Bitlis Baro Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'daki "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"nin başlangıcında bombaların patlatılmasıyla yaşanan katliamın, bölge boraları ile bölgede çalışan tüm hukukçuları ve duyarlı çevreleri derin bir üzüntüye boğduğu belirtildi.

Saldırının ardından gün be gün ölü sayısının artmasının, yaşanan acıyı daha da büyüttüğü bildirilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Yanı başında ölümün, savaşın, çatışmanın, patlayan bombaların ve silahların ne büyük acılar yaşattığını en iyi bilen ve bunu neredeyse her gün yaşayan bölgenin insanlarıyız. Ankara'da patlatılan bombalar, o meydanda barışı haykıracak resmi açıklamaya göre 97, resmi olmayan kaynaklara göre ise 120 pırıl pırıl insanımızın ölümüne, 65'i ağır 240'ın üzerinde insanımızın da yaralanmasına neden olmuştur. Acımız ve kaybımız büyük. Ancak unutulmamalıdır ki bu bombalar sadece bizim acılarımızı büyütmüyor, bu toplumun birlikte ve barış içinde yaşama iradesine de büyük darbe vuruyor. Bu vesileyle bu ülkenin aydınlık yüzlerine, emekçilerine, demokratlarına ve barış sevdalılarına yaşatılan katliamı lanetliyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu son ölümlerimiz olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.