Bitlis

Terör olayları Bitlisli gitar üreticisini de vurdu

11:08 21 Ekim 2015
Terör olayları Bitlisli gitar üreticisini de vurdu

ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ - Hizan'da ceviz ağacından ürettiği elektrogitarları 12 ülkeye satan Faruk Yılmaz, artan terör olayları nedeniyle köylerden ham madde temin edemeyince iş yerini İstanbul'a taşıdı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör olayları, aralarında Meksika, Yunanistan, Norveç, İtalya, ABD, Kanada, Çin ve Avustralya'nın da olduğu 12 ülkeye satılan gitarların üretildiği Hizan ilçesindeki atölyenin sahibi Faruk Yılmaz'ı da olumsuz etkiledi.

İlçedeki atölyesinde internetteki videolardan faydalanarak ceviz ağaçlarından rock yıldızlarının kullandığı elektrogitarları üreten Yılmaz, olaylar nedeniyle yurt dışından sipariş alamadığı için Hizan'dan İstanbul'a göç ederek yeni bir atölye kurdu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nde köylerdeki meyve vermeyen ceviz ağaçlarını keserek gitar ürettiğini anlattı.

 İlçeye bağlı Horozdere, Nurs ve civar köylerden getirdiği ceviz ağaçlarından yılda 25-30 arası el yapımı gitar ürettiğini ve bunları yurt dışına sattığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci'nde köylerden gece saatlerinde bile ağaç getirdik. Olayların başlamasıyla ağaç getiremediğim için üretim yapamadım ve verilen siparişleri karşılayamadım. Olaylardan dolayı insanlar doğuya gelmez oldu, siparişler durdu. Borçlarımı ödeyemez ve ailemin geçimini sağlayamaz oldum. Bu nedenle İstanbul'a göç ederek yeni bir atölye kurdum. Gitar üretimini burada yapacağım. Bu olaylar benim gibi çok sayıda esnaf, sanatkar ve iş vereni olumsuz etkiledi. Bizi batıya göç etmeye zorlayan bu olayların son bulmasını istiyoruz. Huzurun olduğu her yerde üretim olur."

-"Terör olayları işlerimizi altüst etti"

Hizan'da 4 yıl boyunca ürettiği 150'ye yakın elektrogitarın, satıldığı ülkelerde büyük ilgi gördüğünü anlatan Yılmaz, "Çözüm Süreci'nde satışlarımız çok iyiydi. Son 3 yıldır herkesin büyük hayalleri vardı. İnsanlar bu süreçte kurduğu büyük hayallerini daha da ileriye götürmek istedi ancak son aylarda yaşanan terör olayları işlerimizi tamamen altüst etti. İnşallah hayallerimiz suya düşmez" diye konuştu.

Terör olaylarından dolayı üretim yapamadığı için yurt dışından sipariş alamadığını  dile getiren Yılmaz, olayların sadece kendisini değil, bütün esnafı olumsuz etkilediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.