Bitlis

Vali Çınar, Ahlat'ta patates hasadına katıldı

09:57 22 Ekim 2015 1 Yorum Var
Vali Çınar, Ahlat'ta patates hasadına katıldı

Vali Ahmet Çınar, Ahlat ilçesinde patates tarlalarını ziyaret ederek, çiftçilerle hasat yaptı.

Patates tarlalarında incelemede bulunan Vali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahlat'ın çok bereketli ve geniş topraklara sahip olduğunu söyledi.

Çınar, Ahlat'ta oldukça modern ve bilinçli hasat yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ahlat'ta patates hasadının yapıldığı tarlalardan birine geldik. Köylülerimiz milletimizin efendisidir. Bunu Mustafa Kemal Atatürk söylemiştir. Gerçekten insanlar tertemiz emekleriyle, alın terleriyle, helal kazançlarıyla burada üretim, hasat yapıyor ve bütün insanlığın ihtiyacı olan gıdayı sofralarımıza gönderiyorlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Öncelikle burada emek veren çiftçilerimizi kutluyorum. Biz onlara insanlık olarak minnettarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel ve modern hasat yapıyorlar."

Bölgede 36 bin dönüm alanda patates üretimi yapıldığını anlatan Çınar, ilçede patates rekoltesinin 144 bin tona ulaştığını ifade etti.

İlçenin toprağının çok verimli ve tarlaların da geniş olduğunu belirten Çınar, devletin de tarımın gelişmesi için çiftçilere teşvikler verdiğini, bu sayede üretim alanları, teknikleri ve kapasitesinin sürekli geliştiğini kaydetti.

Çınar, "Bundan çok mutluyuz. İnşallah bereketli bir yıl olur. Tarım bütün insanlığındır. Bugün de bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Tarım gelecekte en çok ihtiyaç duyulan sektör oldu. Gelecekte insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu şey gıda olacak. Ayrıca tarım istihdama açık bir alandır" diye konuştu.

İlçede 10 bin kişinin patates hasadında çalıştığını ifade eden Çınar, şunları dile getirdi:

"Toprağa temas gerekir. Hasat hem insanın hem de toplumun huzurunu etkileyen bir şeydir. İnsanımızın tarıma dair yanlış algıları var. Sanki tarım alanı verimsiz ve tarım alanıyla uğraşmak para kazandırmıyor gibi bir algı var. Bu yanlıştır. Bütün gençlerimize şunu tavsiye ediyorum. Tarıma yönelmek gerekir. İnsanlığın geleceği ve para kazanma açısından da önemli bir sektör olarak tarım ön plana çıkıyor. Herkesi bu alanda çalışmaya davet ediyorum."

Çınar'a, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Baran, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin ve bazı kurum amirleri eşlik etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Abdurrahman Karakuş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis Valisi sayın Ahmet Çınarı tebrik ediyorum.Büyük yürekli adam.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.