Bitlis

Tatvan'da otomobilin çarptığı öğrencinin ölmesi

13:34 12 Kasım 2015
Tatvan'da otomobilin çarptığı öğrencinin ölmesi

Tatvan'da bir grup öğrenci, yurda giderken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Ferhat Karayel için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı. 

Kazanın meydana geldiği Esentepe Mahallesi'nde toplanarak oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.

 Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Çelebi, okullarının kaldıkları yurda uzak olduğunu belirterek, "Yurtta kalan ve maddi durumları iyi olmayan arkadaşlarımız mesafeyi yürüyerek gitmek zorunda. Yurdun yakınlarında sürekli kazalar ve can kayıpları oluyor. Yolda herhangi bir güvenlik önlemi veya üst geçit yok. Gerekli önlemlerin alınması için Ferhat Karayel'in hayatını kaybettiği bu yolda daha kaç canın gitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından kaymakamlık binasına yürüyen öğrenciler Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'la görüştü.

Öğrencilerin yaşadığı üzüntüyü paylaştıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Erkan, kazaların büyük çoğunluğunun insan hatasından kaynaklandığını anımsatarak, kazaları en asgari seviyeye indirmek için gereken tüm önlemlerin alınacağını söyledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.