Bitlis

Tatvan'da lisanlı sporcu sayısı 7 bine ulaştı

15:32 13 Kasım 2015
Tatvan'da lisanlı sporcu sayısı 7 bine ulaştı

Tatvan Kaymakamlığınca hayata geçirilen projelerle, ilçede lisanslı sporcu sayısı 7 bine ulaştı.

Muay thai, kickboks, basketbol, voleybol, judo, güreş, hentbol, futbol, satranç ile yelken branşların olmak üzere, yaklaşık 7 bin lisanlı sporcu bulunuyor.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, her zaman spora ve sporcuya önem verdiklerini söyledi.

"İlçede göreve başladığımız ilk günden bu yana tüm alanlarda olduğu gibi spor alanında da ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini vererek, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları gibi ciddi başarılar elde edildi. Spor alanındaki çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir. Bu anlamda yine son 4 yıldır lisanlı sporcu sayısının arttırılması noktasında güzel çalışmalar yürüttük. En son 3 bin lisanlı sporcu hedefiyle bir proje hayata geçirdik. Bu projeyle hem bu hedef fazlasıyla aşılmış oldu hem de ilçedeki lisanlı sporcu sayısında ciddi bir artış yaşandı. Spora ilginin her geçen gün arttığı ilçemizde şu anda yaklaşık 7 bin lisanlı sporcumuz bulunuyor. Hedefimiz bu sayıyı 10 bine çıkarmaktır."

Sporcu sayısının her geçen gün artmasından dolayı spor tesislerine ihtiyaç duyulduğunu bildiren Erkan, yeni spor tesisleri için de çalışma yürüttüklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.