Bitlis

Tatvan'da "Meşe palamudu toplama ve toprağa saygı" yürüyüşü

15:49 13 Kasım 2015
Tatvan'da "Meşe palamudu toplama ve toprağa saygı" yürüyüşü

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bitlis Temsilciliği öncülüğünde, Tatvan ilçesinde "Meşe palamudu toplama ve toprağa saygı" yürüyüşü düzenlendi.

TEMA gönüllüleri desteğiyle, Tatvan'ın Tokaçlı köyündeki ormanlık alanında hem toprağa saygı yürüyüşü yapıldı hem de meşe palamudu toplandı.

TEMA Vakfı Bitlis Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Durmaz Bekmezci, meşelerin barışın, gücün ve dayanıklılığın sembolü olduğunu şöyle konuştu:

"Tek bir meşe gün be gün derine ve yanlara doğru büyüttüğü kökleri, toprağı bir arada tutar ve erozyona engel olur. On binlerce, milyonlarca meşe bizi ve geleceğimizi korur. Gövdesi ve dalları kuşlara, sincaplara yuvadır. Besin değeri yüksek palamutları çok sayıda kurda, böceğe ve kuş türüne, sincaba ve ekosistemde birçok canlıya besin kaynağıdır. Palamutları kimi zaman kahve kimi zaman ilaç olur. Loblu yapraklarıyla daha fazla güneş ışığını toprağa ulaştırarak, altındaki çok sayıda bitki türüne yaşama olanağı sağlar. Dökülen yapraklarıyla  toprağa kaybettiği besini geri kazandırır, toprak altında, bir nevi toprak işçisi olan milyonlarca canlıya yuva sağlar. TEMA Vakfı olarak ağaca ve toprağa gönül veren herkesi gönüllümüz olmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.