Bitlis

Tatvan'da yol çalışmaları

09:51 24 Kasım 2015
Tatvan'da yol çalışmaları

Tatvan Belediyesi, yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor

Tatvan Belediyesince başlatılan yol genişletme çalışmaları kapsamında, eski Tatvan-Ahlat karayolu güzergahı genişletildi.

Eski Tatvan-Ahlat yolu güzergahının dar ve yetersiz olması sebebiyle, Van Gölü Feribot İşletmesi mevkinden Üçyüzevler'deki karayolu kavşağına kadar sağlı ve sollu genişletme çalışması yapıldı.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yol genişletme çalışmalarına Kale Mahallesi’nden başladıklarını söyledi.

Yol genişletme çalışmasının Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, eski Tatvan-Ahlat karayolu güzergahında sağlı ve sollu olarak yaklaşık 3 kilometrelik alanda yol genişletme çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Aksoy, şunları söyledi;

"İlçemizi Ahlat'a bağlayan ikinci güzergahımız olan aynı zamanda şehir merkezini Karşıyaka ile Cumhuriyet Mahallesine bağlayan karayolunda, genişletme yaptık. Bu yolun dar ve banketlerin yol kenarından düşük olması özellikle kış aylarında sıkıntı yaşatıyordu. Bu da kazaların meydana gelmesine neden oluyordu. Güzergahın sağlıklı ve güvenli hale gelmesi için yol genişletme çalışmalarına başladık. Yolun uzun ömürlü ve kaliteli olması için sert malzemelerle zemini güçlendiriyoruz. Bu arada yayalarımızı da unutmadık. Yolun her iki tarafına kaldırım yapacağız. Son olarak sıcak asfalt veya sathi kaplama kullanarak yolumuzu hizmete açacağız. Yol genişletme çalışmalarımız devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.