Bitlis

Bitlis'te terör operasyonu

17:44 25 Kasım 2015
Bitlis'te terör operasyonu

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 7 sığınak tespit edilirken, bu sığınaklar ve bir evde yapılan aramada, el yapımı patlayıcı düzeneği, çok sayıda silah, muhtelif gıda malzemeleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkez Yukarıölek, Çeltikli, Doğruyol ve Bölükyazı köyleri arasında kalan bölgede, dün Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığınca, "Şehit Geçici Köy Korucusu Nihat Çaprak - 3" operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Bitlis Cumhuriyet Savcılığınca verilen arama kararı gereği, bölgedeki bir evde yapılan aramada, 1 kalaşnikof ile bu silaha ait 2 dolu şarjör, 2 av tüfeği ve 1 kavanozda barut ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonda, birliklerce yapılan arazi aramasında 7 sığınak tespit edildiği kaydedilen açıklamada, bu sığınaklarda bölücü terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 1 gece görüş dürbünü, 2 hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 kalaşnikof şarjörü, 2 kelepçe, 3 battaniye, 6 kişilik kışlık kıyafet, 2 çift ayakkabı, 1 terör yeleği, 5 mat, 5 panço, 10 orta boy pil, 500 metrekare naylon, 1 testere ile muhtelif gıda malzemeleri ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen silah ve mühimmatların muhafaza altına alındığı, patlayıcı madde ve malzemelerin de olay yerinde imha edildiği bildirilen açıklamada, imha sonucu herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.