Bitlis

Bitlis'te 6 bin 503 kişi istihdam edildi

14:26 01 Aralık 2015
Bitlis'te 6 bin 503 kişi istihdam edildi

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, bu yıl il merkezi ve ilçelerdeki kamu kurumları ile özel sektörlerde 6 bin 503 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, bu kişilerin Toplum Yararına Programı (TYP), özel sektör ve işbaşı eğitimi programı kapsamında istihdam edildiğini söyledi.

TYP kapsamında aldıkları personelleri çeşitli kamu kurumlarında asgari ücret ve sigortalı çalıştırdıklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Bu yıl içinde Bitlis ve ilçelerinde kurumumuza 11 bin 621 kişi başvurdu. Bunlardan 6 bin 503 kişiyi istihdam ettik. TYP'den 4 bin 850, özel sektörde 993 ve işbaşı eğitimi kapsamında da 660 kişiyi istihdam ettik. Bitlis'te azda olsa işsizlik oranını düştü. İşsizlikle mücadele hususunda birçok programla vatandaşlara hizmet ediyoruz. 6 bin 503 kişi evine ekmek götürme imkanı buldu. İş gücü piyasası ihtiyacına göre, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin şekilde sunuyoruz. İş gücünün istihdam edilebilirliğini arttırma ve işini kaybedenlere geçici süreliğine gelir desteği sağlıyoruz."

İstihdam edilebilirliğin önündeki en büyük engelin mesleksizlik olduğunu bildiren Aslan, kendi istek ve kusur dışında işini kaybeden vatandaşlar için geçici gelir desteği sağladıklarını ifade etti.

İşsizlik sigortası kapsamında, 2015 yılı ekim ayı sonu itibariyle 643 vatandaşa ödeme yaptıklarını belirten Aslan, "Kanunla verilen görevlerin gerçekleşmesi ve istihdam edilebilirliğin arttırılması amacıyla, çalışmalarımız devam ediyor. Özel sektörden gelen iş gücü talebi doğrultusunda meslek edindirme kursları açtık. Kursu başarıyla tamamlayan bin 196 kişi başarı belgesi aldı" dedi.

Kendi işini kurmak isteyenler için düzenledikleri girişimcilik kursuna da 150 kişinin katıldığını anımsatan Aslan, program ve teşviklerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için işveren ile iş arayanları da kuruma beklediklerini diye getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.