Bitlis

Hizan'da karla mücadele ekiplerinin zorlu kış mesaisi

11:13 14 Ocak 2016
Hizan'da karla mücadele ekiplerinin zorlu kış mesaisi

Hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceyi gösterdiği ilçede dondurucu soğuğa rağmen vatandaşların mağduriyetini gidermek için özveriyle görevini yerine getiren ekiplerin çalışmaları, köylüler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Hizan İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz demeden çalışıyor.

Kar kalınlığının yaklaşık 3,5 metreye ulaştığı köy yollarında güç şartlar altında çalışan ekipler, sorumluluk alanlarındaki 74 köy ve 126 mezranın yer aldığı 578 kilometrelik yol ağında kar temizleme çalışması yürütüyor.

Hizan İlçe Özel İdare Şantiye Şefi Mehmet Özdemir, AA muhabirine, 4 kepçe, 3 greyder ve 2 dozerle karla mücadele faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Köylülerden asılsız ihbarda bulunmamalarını isteyen Özdemir, şunları belirtti:

"Hizan'da bugüne kadar bin 300 kilometre yol açtık. Kar yağışı ve tipiden dolayı, bazı köylerimizi 2 defa açmak zorunda kalıyoruz. Köy yollarımızın yüzde 85'i açtık. Diğer köy yollarında da çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı yaklaşık 3,5 metreye ulaşmış durumda. Kar yağdığından beri gece gündüz demenden zor şartlarda çalışarak vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Köylülerimiz mağdur olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz. En kısa zamanda gücümüz imkanları dahilinde yollarımız açacağız."

Köylüler ise kar nedeniyle kapanan yolların geçmiş yıllara göre daha kısa sürede açıldığını belirterek, İlçe Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.