Bitlis

Ahıska Türklerinin Ahlat'a yerleştirilmesi

14:46 15 Ocak 2016
Ahıska Türklerinin Ahlat'a yerleştirilmesi

Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Alpaslan, yaklaşık olarak 150 yıl önce Osmanlı'nın kendilerine sahip çıkarak bağrına bastığını, şimdi de Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ahıska Türklerine sahip çıktığını söyledi.

Alpaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1864 yılında Rus zulmünden kaçan 2 milyon Çerkes'den sağ kalan 1,5 milyonunun Osmanlı İmparatorluğuna sığındığını ve Osmanlı'nın tüm Çerkesleri bağrına bastığını hatırlattı.

"Ben de bir Çerkesim. Dedelerimiz Rus zulmünden kaçarak Osmanlı'ya sığınmış. Osmanlı İpratatorluğu Rus zulmünden kaçan tüm Çerkeslere sahip çıkmış" diyen Alpaslan, şöyle konuştu:

"1,5 milyon Çerkes Osmanlıya sığınmıştır. Bunların büyük bir bölümü Karadenizi geçerken ölmüştür. Osmanlı bize kucak açmış ve bağrına basmıştır. Biz de Türkiye'yi vatan olarak belirledik. Kurtuluş Savaşında da büyük rolümüz olmuştur. Şimdide bu vatan için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye hazırız. Burası bizim vatanımız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atalarının yaptığı gibi mağdur olan Ahıska Türklerine sahip çıktığını belirten Alpaslan, "Türkiye ülkesine sığınan her mazluma elini uzatmış, Suriye'deki iç savaştan kaçan milyonlarca Suriyeliye ve Ahıska Türklerine sahip çıkmıştır. Bu anlamda Türkiye'ye minnettarlık duyuyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.