Bitlis

İHH Bitlis Şubesinden "Yetim Karne Şenliği"

17:13 27 Ocak 2016
İHH Bitlis Şubesinden "Yetim Karne Şenliği"

Yemekte konuşan Vali Çınar, programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bitlis Şubesi Tatvan'da yetim çocuklara yönelik "Yetim Karne Şenliği" düzenlendi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın da katıldığı program, yetim çocuklar için hazırlanan öğle yemeğiyle başladı.

İHH'nın yurt içi ve yurt dışında önemli hizmetlere vesile olduğunu dile getiren Çınar,"Bunlardan en önemlilerinden biri de yetimlerle ilgili yürüttüğü çalışmadır. Bu tür çalışmalar gerçekten önemli ve gerekli" dedi.

İHH Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Taşcan ise yetimler ve ailelerine, ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile topluma hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

Sadece burs vermekle yetinmeyip, yetim öğrencilerin özgüvenlerini artırıp topluma kazandıracak sosyal faaliyetler ve etkinlikler düzenlediklerini de ifade eden Taşcan, kendilerine destek sunan herkese teşekkür etti.

Program, yetim çocuklara yönelik sinema filmiyle sona erdi.

Programa, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.