Bitlis

52. Kütüphane Haftası

16:04 28 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

Bitlis Halk Kütüphanesin Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Çınar, Türkiye'de okuma oranının çok iyi olmadığını bildirerek, başta anne ve babalar olmak üzere herkese okuma konusunda büyük görev düştüğünü söyledi.

Bitlis'te, "52. Kütüphane Haftası" nedeniyle program düzenlendi.

"Mutlaka kitap okuyalım. Çocuklar böyle eğitiliyor" diyen Çınar, "Çocukları kitap okumaya teşvik etmek için numaradan da olsa çocukların yanında elimize kitap alıp okumuyormuş gibi yapalım. Çocuklar çevresinde ne görüyorsa onu yapıyor. O kitabı anne ve babanın elinde ara sıra numaradan da görsünler. Ama bu numaranın faydası var. Çocuk aileden ne görüyorsa bunu uyguluyor. Numaradan da olsa çocuklarınızın önünde kitap okuyun. Bunu bir slogan haline getirelim" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şahin Koçi ise İl Halk Kütüphanesi'nin son durumu hakkında bilgiler vererek, bir yılda kütüphaneden en çok faydalanan öğrencilere tablet bilgisayar hediye ettiklerini belirtti.

Programa, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.