Bitlis

Tatvan'da getirilen iki köpeğin tedavisine başlandı

17:04 18 Nisan 2016
Tatvan'da getirilen iki köpeğin tedavisine başlandı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) girişimleri sonucu, Diyarbakır ile Batman'dan getirilen iki köpek, Tatvan ilçesinde tedavi altına alındı.

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklarında görevli İsa Oruç, yaptığı açıklamada, hasta olan iki köpeği Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parkları ekiplerinden teslim aldıklarını ve köpekleri Batman sınırında HAYTAP ekiplerine teslim ettiklerini söyledi.

HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Doktor Damla Şahin ise, HAYTAP Diyarbakır İl Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler'in girişimleriyle hastalıkları olan köpeklerin, tedavi için Tatvan'a gönderildiğini kaydetti.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Teknikeri Ömer Atış da, merkeze getirilen bir buçuk aylık dişi ve bir yaşında erkek köpeğin tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Bölgede hayvan hastanesi olmaması sebebiyle genel olarak bu tür vakaların Tatvan'a sevk edildiğini kaydeden Atış, şöyle konuştu:

"Sevk edilen köpekler, hastanemize ulaşır ulaşmaz gerekli tetkikler yapıldı. Yapılan tetkikler sonucu hasta köpeklerden bir buçuk aylık dişi yavru köpeğin raşitizm hastalığına yakalandığı, bir yaşında olan erkek köpeğin ise enfeksiyona bağlı olarak hastalandığı tespit edildi. Hemen tedavilerine başlandı ve şu anda her iki köpeğin sağlık durumu iyiye gidiyor. Köpekler, iyileştikten sonra yavru olan sahiplendirilecek, diğeri ise Diyarbakır'a gönderilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.