Bitlis

Terör olayları yatırımcıları etkiledi

10:25 28 Nisan 2016
Terör olayları yatırımcıları etkiledi

Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları, Bitlis'teki yatırımcıları olumsuz etkiledi.

Bitlis'e gelerek tekstil sektöründe yatırım yapan yatırımcılar, bölgedeki terör olayları nedeniyle yurtiçi ve yurt dışından sipariş alamıyor.

Yenibaşak Tekstil Atölyesi sahibi Emirhan Uludil, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yatırımcıların Doğu'ya gelerek yatırım yaptığını, Avrupalı iş adamlarının kendilerine sipariş verdiğini, ancak yaşanan terör olaylarından dolayı işlerinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Uludil, şöyle konuştu:

"İş adamları, 'Kesinlikle Doğu'ya iş veremezsiniz, ben o riski giremem ve gelip kalite kontrolünü yapamam' diyor. Bölgemizde yaşanan olaylar bizi çok etkiledi. Bu nedenle yurtiçi ve yurt dışından sipariş alamıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde benim gibi birçok insan mağdur durumda. Bitlis'te 7 tekstil atölyesi çalışıyor ve hepsi de mağdur. Bu sektörde kalifiye eleman bulmanın yanı sıra bu çatışmalı süreç de bizi fazlasıyla mağdur etti. Yetkililerin muhakkak yanımızda olması lazım ki bugün 240 kişi çalıştırıyorsak, bunu 500 kişiye çıkaralım. İşsizlik oranını düşürelim. Elbirliğiyle bunu yapalım. Bitlis'imizin buna ihtiyacı var."

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) faaliyete girmesiyle daha nezih, güzel, kaliteli ve Avrupa standartlarına uygun bir yer yapacaklarını belirten Uludil, yabancı müşterileri buraya çekerek daha iyi şartlarda çalışmayı düşündüklerini ifade etti.

Kapasiteyi artırarak ve yabacı iş adamlarını kente çekmek için yeniden huzur ortamının sağlanmasının önemine değinen Uludil, atölyede şu anda 240 kişinin çalıştığını ancak bu rakamı 600'e çıkarmayı hedeflediğini anlattı.

İstanbul'da yaklaşık 25 yıl tekstil işletmeciliği yaptığını, 2014 yılında da Bitlis'te tekstil atölyesini kurduğunu anımsatan Uludil, şöyle devam etti:

"Allah nasip etti ve burada iş yerimi kurdum. İşimizi geliştirmeye ve insanlarımızı eğitmeye çalıştık. 2 yıl içinde işimizi oturttuk. Özellikle atölyede genç kızlarımızı çalıştırıyoruz. Bölgemizde aileler genç kızlarının çalışmasına karşıydı. Çalışan genç kızlarımız çok şükür ayaklarının üzerinde durabiliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Amacımız insanlarımızın üzerinde para kazanmak değil, bölgemize fayda sunmak. Tüm olumsuzluklara rağmen Bitlis'te tekstil atölyesini açmaktan mutluyum. Burada param kazanmadım ama her şey para kazanmak değildir. Hizmet etmek ve sebep olmak büyük bir sevaptır. 45 ile 50 yaşındaki ablalarımız bile burada çalışıyor. Evine ekmek parası götürebiliyorsa, bu çok güzel bir duygu."

İş yerindeki makine ustası Birsen Yılmaz ise Bitlis'te böyle bir iş yerin açılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bu atölyenin kadınlar için çok iyi bir imkan olduğunu belirten Yılmaz, "Batıda tekstilde çalıştım. Ancak buradaki çalışma ortamı güzel, şartları ve çalışma saatleri bize uygun. Burası çok sayıda insana ekmek kapısı oldu." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.