Bitlis

Tatvan'daki öğrencilerden örnek davranış

18:15 29 Nisan 2016
Tatvan'daki öğrencilerden örnek davranış

Tatvan ilçesindeki İstasyon İlkokulu öğrencileri, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla çevre temizliği yaptı.

"Temizliğe Alışalım, Çevremizle Barışalım" sloganıyla Cumhuriyet caddesinde çevre temizliği yapan öğrenciler, vatandaşları ve esnafı bilgilendirmek için broşür dağıttı.

Temizliğe katılan öğrenciler adına basın açıklaması yapan 4. Sınıf öğrencisi Rumeysa Yağmur Hayran, Tatvan'ın ülkenin doğal ve kültürel alanda nadide yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Ancak bu farklı ve önemli konumunun yanında ilçenin, temizlik konusunda hak etmediği bir durumda olduğunu belirten Hayran, şöyle devam etti:

"Bu olumsuz durumun sorumlusu bizleriz. Tatvanımız ne yazık ki tüm temizlik çabalarına rağmen kirli bir görünüme sahiptir. Temizlik sadece belediyelerin işi değildir. Temizlik herkesin işidir ve asıl temizlik kirletmemektir. Her yerde çöp atıkları var. Caddelerde, sokaklarda, sahilde, parklarda ve ne yazık ki her alanda her yere tükürüyoruz. İnsanların yürüdüğü yollara, kaldırımlara, cami ve dükkan önlerine bile. Birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyordu. Kampanyamıza katılan herkese teşekkür ediyorum."

Çevre temizliği konusunda üzerine dilek ve temennilerini yazdıkları balonları uçuran öğrenciler daha sonra, okullarının bahçesine fidan dikti.

Okul Müdürü Nedim Bakırtaş da ilçede çevre ve temizliğine karşı duyarlılık oluşturarak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğe yaklaşık 700 öğrencinin katıldığını ifade eden Bakırtaş, "Etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Farkındalık oluşturmak için 450 öğrenciyle Tatvan'ın belirli kesimlerinde çöp topladık, bilboardlara afiş astık, 5 bin broşür dağıttık ve çocukların dileklerini yazdığı 200 balon uçurduk. Ardından okulumuzun bahçesinde 35 çam fidanı diktik" diye konuştu.

Çevre temizliğine, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, okulu idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.