Bitlis

Adına açılan "hatlar" nedeniyle icralık oldu

17:09 06 Mayıs 2016
Adına açılan "hatlar" nedeniyle icralık oldu

Güroymak ilçesinde yaşayan Abdulcelil Şalişli, kendisinden habersiz adına farklı operatörlerden 7 cep telefonu hattı, kablolu uydu kanalı ve internet aboneliği açılmasından dolayı, 8 kez icralık oldu.

AA muhabirine Kürtçe açıklama yapan Şalişli, 2 yıl önce Diyarbakır'da adına 7 cep telefonu hattı, uydu kanalı ve internet aboneliği açıldığını iddia etti.

Aldığı telefonla borcundan dolayı icralık olduğunu öğrendiğini ifade eden Şalişli, şöyle konuştu:

"Telefonda bana, neden ödeme yapmadığımı sordular. Borcumun ne olduğunu sordum. Faturalı hat kullandığımı ve borcumun birikmesinden icralık olduğumu söylediler. Faturalı hattımın olmadığını söylememe rağmen bir şey değişmedi. Açılan davalardan dolayı Siirt'te bir mahkemeye katıldım. Orada da sorunuma bir türlü çözüm bulunamadı. Bunun üzerine davanın Güroymak Adliyesine alınması yönünde talepte bulundum. Bundan da halen bir netice alamadım. Siirt'teki mahkemenin ardından başka bir operatörden beni arayıp adıma bir hattın açıldığını, aradan bir hafta geçmeden yine başka bir operatörden de adıma hat alındığını öğrendim. Beni arayanlar, ödeme yapmadığım takdirde evimin icralık olacağını söyledi."

Bu durumdan dolayı şimdiye kadar hakkında 8 icra işleminin başlattığını kaydeden Şalişli, daha sonra adına bir internet aboneliği açıldığını tespit ettiğini ve bunu savcılığa bildirdiğini vurguladı.

Şalişli, "2 yılda katıldığım mahkeme ve ödeme yapmak zorunda bırakıldığım faturalar oldu. Yaklaşık 10 bin lira borçlu olduğumu tahmin ediyorum. Bu sorunları imkanlarımla çözmeye çalışıyorum. Mağdur durumdayım. Kimlik bilgilerimi nasıl ve ne şekilde aldılarsa, bu bilgilerimi farklı yerlerde de kullanmalarından çok korkuyorum. İnsanın aklına her türlü şey geliyor. Bu konuda devletimizden yardım bekliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.