Bitlis

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

16:01 18 Mayıs 2016
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Erkan, kutlama mesajında, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün yıl dönümünde, bir Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını daha karşılamanın engin mutluluğu, gururu ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Erkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yarattığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu savaş Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını sahip olduğu bu özelliğe borçludur. Bugün üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek kazandıkları bu toprakların her karışında bir şehit yatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın kurtuluş mücadelemizin tarihsel simgelerinden olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Başkan Aksoy da, Türk milletinin ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, mesajında şunları kaydetti:

"Türk milletinin onur mücadelesi olarak kabul ettiği, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, fedakarlık, kahramanlık ve şerefle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı hareketinin başlatılarak, aziz milletimizden alınan destekle bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümünü heyecanla kutluyoruz. Bu vesileyle gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu anlamlı günde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.