Bitlis

Tatvan'da "Matematik Olimpiyatı" yarışması yapıldı

16:05 26 Mayıs 2016
Tatvan'da "Matematik Olimpiyatı" yarışması yapıldı

Tatvan ilçesindeki, Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi tarafından ilçedeki ortaokul 8'inci sınıflar arasında "Matematik Olimpiyatı" yarışması yapıldı.

İlçede ilk kez Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesinde yapılan ve 55 öğrencinin katıldığı yarışmada, öğrenciler soruları çözebilmek için çaba harcadı.

Öğrencilerin öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirmek, zihinsel gelişim sürecine katkıda bulunmak, motivasyonunu arttırmak, ilçe geneli matematik başarısının artmasına katkı sağlamak ve matematik dersini öğrencilere sevdirmek amacıyla yapılan yarışma sonunda, dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Müdürü Abdulbasut Güngör, yarışmanın ilçede ilk defa yapıldığını belirterek, amaçlarının ilçe genelindeki matematik başarısının artmasına katkı sağlamak ve matematik dersini öğrencilere sevdirmek olduğunu söyledi.

Yarışmaya ilçe genelindeki ortaokulların 8. sınıflarından 55 öğrencinin katıldığını ifade eden Güngör, şunları ekledi:

"Tamamen ücretsiz yaptığımız sınavın soruları, sınav komisyonumuz tarafından hazırlandı. Tek aşamalı yapılan sınavda 20 test sorusu ve 5 klasik çözümlü soru soruldu. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınav sonuçları ise 1 Haziran 2016'da okulumuzda yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Yarışmada birincisi yarım altın, ikincisi çeyrek altın üçüncüsü ise tasarruf altınla ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılan okullara katılım belgesi, dereceye giren öğrencilerin danışman öğretmenlerine sürpriz hediyeler verilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.