Bitlis

Polis ekibine saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi

18:21 23 Haziran 2016
Polis ekibine saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi

Bitlis Valiliği, dün Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca, ilçe girişindeki kontrol noktasında görev yapan polis ekiplerine ve noktada bulunan sivil araç içindeki vatandaşlara, el bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 22 Haziran'da Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Van-Tatvan Karayolu üzerinde, ilçe merkezine girişte oluşturulan yol kontrol noktasında görev yapan personele ve o esnada noktada içinde vatandaşların bulunduğu araca yönelik teröristlerce el bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu anımsatıldı.

13 AY 153 plakalı otomobil ile yol kontrol noktasına gelen 5 teröristin saldırısına anında karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz kırsal alanında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hayri kod adlı Tacettin Gülen olduğu değerlendirilen teröristle birlikte kimlik tespitine çalışılan biri kadın 3 terörist, görevlilerimizce olay yerinde etkisiz hale getirilmiştir. Biri yaralı olmak üzere kaçan 2 teröristin kaçtıkları ormanlık alanda yakalanmasına çalışılmaktadır. Teröristler tarafından yapılan hain saldırı sırasında olay yerinde Muhittin Acar ve Siahmet Arslan hayatını kaybetmiştir. Mehmet Yanardağ ve Şener Vecel adlı vatandaşlarımız da yaralanmıştır."

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramada, lav silahı, 3 kaleşnikof uzun namlulu silah, bu silahlara ait 12 şarjör, 12 el bombası, el telsizli el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda düzeneği, anti-tank mühimmatına monte edilmiş el bombalı patlayıcı düzenek ve çok sayıda fişek ele geçirildiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinden herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı, yaralanan vatandaşların Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın büyük zarar gördüğü ve çocuk, kadın ve yaşlı demeden hedef gözetmeksizin adeta gözü dönmüşcesine bu hain saldırıları gerçekleştiren terör örgütüne ve onların iş birlikçilerine karşı haklı ve kararlı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.