Bitlis

Bitlis'teki terör saldırısı

15:57 27 Haziran 2016
Bitlis'teki terör saldırısı

Bitlis'teki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül için cenaze töreni düzenlendi.

Tatvan ilçesindeki 10. Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek, öz geçmişi okundu.

Törende konuşan Topçu Binbaşı Selahattin Baykara, tarih boyunca hür yaşamış olan Türk milletinin fertlerinin, hürriyetini korumak için şehitlik mertebesine kavuşmaktan bir an bile tereddüt göstermediğini anlattı.

"Şehitlerimizin bu kutsal emanetini aynı fedakarlık duyguları içinde taşımaktan ve kararlı olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." diyen Baykara, şunları söyledi:

"Bugün ay yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırmak, her karış toprağı kanla sulanan vatanın bölünmez bütünlüğünü devam ettirmek, ezelden gelip ebediyete kadar yaşayacak Türk milletinin bağımsızlık, namus, haysiyet ve can güvenliğini korumak için kendisine tevdi edilen görevleri feragat ve fedakarlıkla yaparken şehitlik mertebesine ulaşarak aramızdan ayrılan şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül'ü son yolculuğuna uğurluyoruz."

Baykara, "Ey şehit kardeşim, sen vatanı korumak için şehit oldun. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış vatan toprağı senden sonra da her ne pahasına olursa olsun dalgalanacaktır. Uğruna şehit olduğun bu vatan ve cumhuriyet mevcudiyetimizin esası olarak sonsuza denk yaşatılacak. Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri vatanı ve cumhuriyeti korumak için dimdik ayaktadır. Ruhun şad olsun." diye konuştu.

Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin okuduğu duanın ardından, şehidin naaşı memleketi Isparta'ya uğurlandı.

Törene, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Ahmet Şeker ve Salih Altun, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis'in merkeze bağlı Bölükyazı köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin geçişi esnasında infilak ettirilmiş, olayda 1 asker şehit olmuş, biri ağır 2 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.